Oyun, çocuğun düşünceleri eyleme döküp, özgürce duyguları ifade etme, ilişkileri keşfetme ve kendini gerçekleştirme yeridir. Nasıl ki yetişkinler duygu ve düşüncelerini psikoterapi sürecinde ifade edebilme imkanı buluyorsa, çocuklar için de duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilmesi oyun aracılığıyla gerçekleşmektedir.
Gelişim özelliklerine göre 2-12 yaş arasındaki çocuklarda uygulanmaktadır.
Davranışsal Problemleri, Uyku ve Yeme Bozuklukları, Kardeş Kıskançlığı, Ölüm ve Yas süreçleri, Travmalar, erken yaşta girilen depresyon, Okula Uyum süreçleri, Düşük Öz-benlik saygısı, İletişim problemleri, Fobiler ve tikler, Tuvalet problemleri, aile içerisinde gerçekleşen değişiklikler( Yakınını kaybetme, taşınma), Kaygılar ve Korkular
Wechsler Çocukları için Zeka Ölçeği-IV (WISC-IV) 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay arasındaki çocukların zihinsel becerilerini ölçmek adına uygulanan zeka testidir.
Test, zeka düzeyini belirlemek dışında çocuğun, güçlü ve zayıf becerileri hakkında bilgi vermektedir. Bu elde edilen bilgi doğrultusunda çocuğa, ihtiyacı olan uygun eğitim yöntemleri uygulanarak çocuğun gelişimine destek sağlanabilmektedir.
Uygulama hızı çocuğun çalışma hızına bağlı olmakla birlikte ortalama 90 ila 120 dk. arasında değişmektedir.
Moxo Genç-Yetişkin Testi, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performansını ölçen 6 yaş ve üzeri kişiler için geliştirilmiş, bilgisayar üzerinden yapılan online bir testidir.
Test çocuklarda yaklaşık 15 dakika, Yetişkinlerde 18 dakika sürmektedir.
Ebeveynlere, çocuğun gelişim süreçleri hakkında rehberlik ederek, bu süreçlerin sağlıklı bir şekilde tamamlanması amaçlanmaktadır.
Bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde gelişim süreçleri hızla değişmektedir. Bu hızlı değişimler zaman zaman bazı gelişimsel krizleri de beraberinde getirir. Krız süreçlerinin doğru bir şekilde çözülebilmesi, sorunlara sistematik ve çözüm odaklı yaklaşarak ailelerin desteklenmesi, ebeveyn danışmanlığında ele alınmaktadır.
Buradaki amaç, sorunlara erken müdahale edip, çözülemeyen bir sorun ile ileride daha büyük bir sorun olarak karşılaşılmasının önüne geçebilmektir.
Gelişim süreçleri hakkında psikoeğitim, Doğru iletişim kurabilmenin yolları, Gelişim takibi, Etkili anne baba tutumları, Sınır koyma
Bu dönemde ergen tüm gelişim alanlarında ( fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal) çok hızlı bir şekilde değişim yaşar. Çoğu zaman bu hızlı değişime uyum sağlayabilmek adına bir takım zorluklar içerisine girer. Bu zorluklarla başa çıkabilmek adına terapi desteği alıyor olmak, ergen birey için oldukça önemlidir.
Davranış Problemleri, Özgüven Sorunları, Öfke ve Saldırganlık, Kaygı Bozuklukları, Aile Arasındaki Çatışmalar, Ekran Bağimliliği, İletişim Problemleri